Wednesday, March 26, 2014

Τι μας λένε με τα πόδια κάποιοι αριστεροί

Τι μας λένε με τα πόδια κάποιοι αριστεροί


Πολιτικός επιστήμονας δεν είμαι όμως μερικά πράγματα που έχουν να κάνουν με κάποιους αριστερούς μπορώ να καταλάβω αν είναι παράδοξα. Για παράδειγμα είναι παράδοξο να είσαι αντι-καπιταλιστής και αντι-δυτικός αλλά μόλις τα βρίσκεις σκούρα και θες να φτιάξεις τη ζωή σου να τρέχεις για δουλειά στην Αμερική, στην Αγγλία και στη Γερμανία. Σαν τον αριστερό φίλο μου Τάσο που αποκαλούσε τους Γερμανούς νεοναζί αλλά έμαθα ότι μετακόμισε στο Μόναχο. Ξέρεις πόσοι είναι αυτοί; Πάρα πολλοί. Γιατί βρε πουλάκι μου δίνεις τέτοιο κακό παράδειγμα στους συντρόφους σου; Τόσες χώρες με καθεστώτα πιο κοντά σε αυτά που υποστηρίζεις υπάρχουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις θυμάμαι τον Μίλτον Φρίντμαν που έλεγε άσε τι λέει ο καθένας…όλοι με τα πόδια ψηφίζουν. Το ότι κάποιοι Έλληνες σήμερα μεταναστεύουν και πάνε σε αυτές τις χώρες που στα λόγια καταδικάζουν τα λέει όλα για το ποια συστήματα έχουν βιωσιμότητα. Μου το είχε πει και ο φίλος μου ο Κώστας όταν ήμουν φοιτητής στην Αγγλία και επαναλάμβανα σαν παπαγαλάκι τις πράσινες και κόκκινες ανοησίες που άκουγα από το σόι. Ρε μεγάλε μου λέει τι σόι αντι-δεξιοί είστε και πήγες να σπουδάσεις στη χώρα της Θάτσερ και του Μέιτζορ…στο κέντρο της ελεύθερης αγοράς. Κατάλαβα αργότερα Κώστα πόσο εκνευριστικά παράδοξο φαινόταν.

Επίσης ξέρω πως οι αριστεροί κόπτονται για το δημόσιο (το οποίο ταυτίζουν πολλές φορές με το δωρεάν αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). Ειδικά στους τομείς της υγείας και της παιδείας λυσσάνε. Ούτε να  ακούσουν δεν θέλουν για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Βρε θα βρουν δουλειά τόσοι επιστήμονες…βρε θα μείνουν στη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που ξοδεύουν μια περιουσία για να πάνε έξω για σπουδές…βρε ο ανταγωνισμός θα κάνει καλό και στο δημόσιο πανεπιστήμιο…βρε σε τόσες σοβαρές χώρες υπάρχουν. Τίποτε αυτοί εκεί…άσε τα παιδιά να φεύγουν και τους επιστήμονες άνεργους…μικρή θυσία προκειμένου να προστατεύσουμε τα δημόσια αγαθά από τα αρπαχτικά τους ιδιώτες και τους πλουτοκράτες. Μάλιστα…δηλαδή να προστατεύσεις το δημόσιο από τον ιδιώτη προς όφελος του λαού τον οποίο μόλις αγνόησες λέγοντας ας φύγουν τα παιδιά έξω και ας μείνουν άνεργοι όσοι προσδοκούν σε περισσότερες ευκαιρίες μέσω της πρόσθετης ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Για το συμφέρον του λαού ας πνίξουμε τον κόσμο. Μήπως τελικά ο λαός που επικαλούνται είναι όντως κάποιος άλλος λαός σε κάποια άλλη χώρα; Μπορεί βρε παιδί μου να φαντασιώνονται ότι ζουν αλλού όπου όλα είναι αριστερά φτιαγμένα αλλά λειτουργούν όπως ονειρεύονται και έτσι δεν θέλουν να χαλάσουν το όνειρο. Βέβαια κάτι έχει πάρει το αυτί μου ότι η Παπαρήγα και άλλοι αριστεροί πολιτικοί στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια αλλά αυτό θα είναι μάλλον προπαγάνδα από τους πλουτοκράτες και ιδιώτες…αποκλείεται να ισχύει κάτι τόσο προκλητικά υποκριτικό.

Όσο για τη δημόσια υγεία, εκεί να δεις τι γίνεται. Άρρωστος ο μέγας αριστερός Μίκης Θεοδωράκης…σε ιδιωτικό νοσοκομείο η νοσηλεία του κάθε φορά…γεννητούρια η σύντροφος του Τσίπρα…σε ιδιωτικό μαιευτήριο…αδιαθεσία προχθές ο άλλος μέγας υπερασπιστής του δημόσιου Λάκης Λαζόπουλος…σε ιδιωτική κλινική πήγε…η λίστα είναι ατέλειωτη. Χώρια ο πλουτισμός πολλών εξ αυτών μέσω ιδιωτικών εταιριών εντός και εκτός Ελλάδος. Αν έχεις τέτοιους αριστερούς τι να τους κάνεις τους δεξιούς και φιλελεύθερους. Οι  πράξεις λένε μιλάνε πιο δυνατά από τα λόγια…κάποιοι αριστεροί εδώ και δεκαετίες μας λένε ότι δεν πιστεύουν στην αριστερά …τους ακούτε που το φωνάζουν με τις πράξεις ή μένετε στα κοροϊδίστικα λόγια τους;

No comments: